120tyś km - nie zmieniony rozrząd i rolki...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ojciec wreszcie dotarl i dzisiaj po testowalem furke i nawet chodzi ,nie jest tak zle jak z poczatku po zmianie, wiec moze sie cos tam poukladalo. Testowalem na trasie 200km/h poszedl wiec nie jest zle ,minimalnie wydaje sie bardziej jeszcze troche mulowaty przy wyzszych predkosciach ,ale moze to dlatego ze wczesniej byl pasek rozciagniety i na jednej rolce strzalka byla z ok 0,5cm przesunieta od drugiej strzalki(znacznika :roll: ) ,a powiny sie pokrywac.
    Na plusy moge powiedziec ze na wolnych obrotach silnik mniej drga niz przed wymiana rozrzadu i lepiej odpala ,jak sie kluczyk przekreca jakby szybciej zalaczal k
    Po testuje jeszcze troche i zobaczym co sie bedzie dzialo :roll:
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Gugcio
      Ambiente
      • 2006
      • 152

Sorki ze odgrzewam kotleta ale mam pytanie co do rozrzadu.W ksiazce serwisowej mam wpisana wymiane rozrzadu po 59000 teraz mam 126000 i chcialbym sie dowiedziec czy jak bym sie skusil na lightowego wirusa to rozzrad bedzie w jakims stopniu zagrozony?i czy jak wymienie rozrzad w okolicy 145000 bedzie ok czy za pozno.grzebalem na forum i doczytalem ze w AHF wymiana rozrzadu co 90 000. z gory dzieki za odpowiedz
      L&K moja pierwsza Miłość
      Hamulce ATE PD + Klocki TRW
      KYB Excel G

Komentarz

Pracuję...